tirsdag 1. desember 2009

Ansvarlig for å sementere utviklingen

Noen bekjente av meg (Signe S. og Kristian H.) jobber med et prosjekt for å finne historien om alle som var og er med på å sementere utviklingen, om alle som vil at livet skal fortsette akkurat slik det har vært, med samme vekst og utvikling i biltrafikken. Mange saker viser Signe og Kristian og oss andre dessverre at politikere ikke alltid har dyp innsikt i hva de steller med. Men polikere beslutter, hovedannsvaret  for sementerering ligger der. Praksis de siste tiår forteller om liten forskjell på såkalte borgerlig side og såkalt sosialistisk side inne  transport/ trafikk/ samferdsel i Norge.
Men mange, mange andre er med å sementere utviklingen, som da blir motkrefter til forandring/ forbedring; pressen/aviser/Tv som er avhengig av bilstoff (annonser, biltester) som en viktig del av inntektene.De er slett ingen vaktbikkje, selv om det hevdes.
Andre typiske bremseklosser er etatsledere, forskningsinstitutter/ forskningsråd, som alle må ha hørt om miljøkrise og ulemper ved stor biltrafikk, ikke minst at nyttetrafikken hindres. Enkelte representanter for disse institusjonene har fortalt at det ikke ligger til deres jobb å mene noe, de skal "bare" utføre oppdrag slik som politikere og departement instruerer dem om.
Jeg gleder meg til å få mer om rapporten fra Signe S. og Kristian H..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar